dilluns, 22 d’octubre de 2012

Jornades de Treball del SCIC o com les directores passem un cap de setmana de feina però divertit


Mentre no tinguem totes les autoritzacions de drets d'imatge dels cantaires... actualitzem el blog amb fotos de les dires!

Aquest cap de setmana hem anat a les Jornades de Treball del SCIC que s'han fet a Vic, on l'equip tècnic  ens presenta les activitats del curs i el repertori a treballar amb les corals.

Els petits faran una cantata molt bonica que es titula "L'hora perduda" (i no us ho "perdeu"... perquè va d'un rellotge que es diu Tic!!!), amb música de Jordi Domènech (que va venir a presentar-la i ens va fer riure molt!), i poemes de la Joana Raspall (que el 2013 celebra el seu centenari) enfilats amb una història de la Clara Ripoll (que també va venir). El concert serà el 25 de maig a L'Auditori de Barcelona (i altres cors de més lluny el faran a Lleida, Vic i Tarragona).

Els mitjans i grans faran trobades fora de Barcelona amb altres corals i treballaran cançons tradicionals (que en aquest cas també són danses) harmonitzades per acordionistes i, com no podia ser d'una altra manera, amb acompanyament d'acordió diatònic, i poemes de poetes catalans musicats. Aquestes trobades es faran al llarg del cap de setmana 27 - 28 d'Abril a llocs emblemàtics de Catalunya. Encara no sabem on ho farem ni amb qui... tatxan-tatxaaaan...! Però segurament ens trobarem amb els mitjans de l'Eix del Llobregat (les mateixes corals amb què solem compartir el Juguem Cantant), i el lloc no serà gaire lluny.

I bé, com que el tema era el de la dansa i l'acordió, diumenge vam tenir el luxe de comptar amb en Carles Belda, que ens va presentar la seva jota i ball de bastons (i per això també vam comptar amb el mestre bastoner de L'Arboç, Ramon Vallverdú), i en Marcel Casellas, que ens va presentar la seva jota i sardana curta.

I què millor per aprendre les danses, que ballar-les!!
La Coral Tic Tac és una secció de l'Ateneu Santfeliuenc, i consta d'uns 35 cantaires de 4 a 11 anys, agrupats en 2 grups: Petits (4-6a) i Mitjans (7-11a).

En aquest blog podreu veure algunes imatges del dia a dia de la coral. Si voleu més informació, la trobareu a la pàgina web de l'ateneu.